بازتاب گهر مردم و فعالان اقتصادی مایل به بازگشت تحریم‌ها نیستند - بازتاب گهر

مردم و فعالان اقتصادی مایل به بازگشت تحریم‌ها نیستند

محمدباقر قالیباف در سخنرانی تبلیغاتی خود در خوزستان بار دیگر به ارائه آمارها و طرح ادعاهایی پرداخت که به اعتقاد کارشناسان در فضایی هیجان زده بیان شد و از دقت و انسجام برخوردار نبود.

علی شهرویی، کارشناس انرژی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در خصوص ادعاهای مطرح شده توسط قالیباف توضیحاتی ارائه داد که در ادامه می‌خوانید:

قالیباف در سفر انتخاباتی خود به خوزستان سخنانی را در خصوص مشکلات خوزستان و کشور مطرح کردند. نظر شما در خصوص این سخنان چیست؟

من مشروح سخنان آقای قالیباف را در سایت ایشان خواندم. به نظرم مباحث مطرح شده توسط ایشان کمی جای بحث و تامل دارد.

گرچه این سخنرانی انتخاباتی و در یک فضای احساسی بود و به همین دلیل از انسجام کافی برخوردار نبود اما به نظر من از دقت کافی هم برخوردار نبود.

لطفا بیشتر توضیح دهید.

آقای قالیباف اخیراً اعداد و ارقامی که به کار می برند از دقت کافی برخوردار نیست و نادرست است. به عنوان یک کارشناس از اینکه اعلام کردند روزانه هزاران کارخانه در کشور تعطیل شده متعجب شدم. شما اگر هزاران کارخانه در روز را مثلا ۵۰۰۰ در نظر بگیرید و در عدد ۳۶۵ روز ضرب کنید و به دوره تقریباً ۴ ساله آقای روحانی تعمیم دهید عددی بیش از ۷۳۰۰۰۰۰ کارخانه بدست می آید ، که این عدد از مجموع کارخانجات خاورمیانه نیز بیشتر می شود.

متاسفانه در بحث یارانه ها هم که مجدداً مطرح کرده اند به نظر می رسد همین گونه است. می دانیم که دولت در سال گذشته بیش از ۴۳ هزار میلیارد تومان یارانه پرداخت کرده است.اگر این عدد طبق وعده های کاندیداها  ۳ برابر شود مبلغ آن ۱۲۹ هزار میلیارد تومان خواهد بود. مبلغ کارانه وعده داده شده برای ۵ میلیون نفر در سال هم ۱۵ هزار میلیارد تومان می شود. جمع این دو عدد ۱۴۴ هزار میلیارد تومان است در حالیکه پیش بینی مجموع درآمد نفت در بودجه سال جاری ۱۱۱ هزار میلیارد تومان است. که آن هم طبق قانون ۲۰ درصد از آن به صندوق توسعه ملی و ۱۴٫۵ درصد از آن نیز به وزارت نفت بابت هزینه های آن تعلق می گیرد. یعنی وعده غیر قابل تحقق آقای قالیباف و البته آقای رییسی از مجموع درآمد نفت بیشتر است.

یعنی ۱۱۱ هزار میلیارد تومان درآمد نفتی داریم و ۱۴۴ هزار میلیارد تومان آقای قالیباف وعده انتخاباتی تنها در یک مورد داده اند یعنی حتی اگر توسعه و طرح های عمرانی و اشتغال هم متوقف شود و هزینه های وزارت نفت و سهم صندوق توسعه ملی هم پرداخت نشود باز هم باید منابعی از محل دیگری کشف شود و به درآمد نفت اضافه گردد تا بتوان این وعده را تحقق بخشید. به نظر من این اعداد مثل همان مجموع ۲۰۰ هزار شغل مستقیم و ۴۰۰ هزار اشتغال غیر مستقیم بازاء تولید یک میلیون تن محصول که پیش از این توسط آقای قالیباف مطرح شده بود، اعدادی غیر واقعی و نادرست است.

قالیباف در خصوص عدم تحقق قانون اختصاص درصدی از درآمد نفت به مناطق محروم نفت خیز نیز اعلام کرده اند که این مبلغ تخصیص نمی یابد آیا این حرف واقعیت دارد؟

پاسخ آقای قالیباف دو روز بعد از سفر ایشان مشخص شد. آقای زنگنه وزیر نفت برای افتتاح چند طرح اعم از مدرسه و بیمارستان و.. در مناطق محروم دشت آزادگان به این منطقه سفر کردند و آخرین طرح های تکمیل شده از محل این درصد تخصیص یافته را افتتاح کردند.

احتمالاً ایشان از اینکه در وزارت نفت مدیریتی برای نظارت و اجرای این قانون وجود دارد اطلاعی نداشته اند.

قالیباف سخنانی را در خصوص اینکه مردم ما را از جنگ و تحریم نترسانید نیز بیان کردند به نظر شما هدف از بیان این بحث ها چیست؟

من ترجیح می دهم در حوزه های انرژی و صنعت بحث کنم و مباحثی از این دست را به دولتمردان و اهل سیاست واگذار کنم. اما از دیدگاه یک کارشناس صنعتی و اقتصادی کشور برداشت شخصی خود را می گویم: از نظرمن نه تنها فعالان اقتصادی و صنعتی بلکه عموم مردم هم مایل به بازگشت تحریم ها نیستند و به نظر می رسد این نگرانی بدلیل خواستگاه مشترک سیاسی اجتماعی آقای قالیباف و آقای احمدی نژاد، در جامعه به شکل جدی وجود دارد. از دید مردم مسیر حضور هر دوی آنها در انتخابات ریاست جهموری نیز از کانال یک جریان در شورای شهر تهران بوده است. لذا به نظر می رسد نه تنها رفتارهای انتخاباتی بلکه این شباهت ها نیز مردم را نسبت به بازگشت تحریم ها در صورت حاکم شدن این جریان نگران کرده است.

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 262 views بار دسته بندی : روی خط خبر تاريخ : 5 جولای 2021 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.