بازتاب گهر افزایش 360 درصدی نصب نیروگاه تولید پراکنده برق در دولت یازدهم - بازتاب گهر

افزایش 360 درصدی نصب نیروگاه تولید پراکنده برق در دولت یازدهم

ظرفیت تولید برق پراکنده کشور در چهار سال دولت دهم ۱۲۷ مگاوات افزایش یافت و با اضافه شدن به ظرفیت ۱۹۹ مگاواتی ایجاد شده در سالهای قبل از آن، به ۳۲۶ مگاوات رسید؛ این رقم در سه سال و نیم مدیریت دولت یازدهم با افزایشی ۳۶۰ درصدی، ۵۹۰ مگاوات افزایش یافت و به ۹۱۶ مگاوات افزایش یافت.وزارت نیرو، برای جبران نیاز مصرف برق کشور در پیک مصرف تابستان، نیازمند افزایش ۵ تا ۶ درصدی ظرفیت تولید برق کشور هستیم؛ این در حالی است که در سایر کشورها این میزان برابر با حداکثر یک درصد از کل ظرفیت نصب شده نیروگاهی است.
برای جبران این میزان مصرف برق در زمان پرباری – که در امسال برابر با حدود ۵۳ هزار مگاوات بود – معمولا دولت های مختلف برنامه های متفاوتی برای بالا بردن سطح تولید و جبران میزان مصرف برق در دوره پیک مصرف انجام می دهند.
یکی از اقداماتی که دولت های مختلف برای ایجاد انعطاف در ظرفیت تولید برق کشور و چابکی در جبران پیک مصرف برق بویژه به صورت نقطه ای در مناطق خاصی که مصرف بالاست، انجام می دهند روی آوری به تولید برق پراکنده (CHP) است.
براساس گزارش های اعلام شده تا پایان سال ۹۵، میزان کل ظرفیت نصب شده نیروگاهی تولید برق پراکنده کشور به ۹۱۶ مگاوات رسیده که این میزان ظرفیت نیروگاهی، حدود ۱٫۲ درصد کل ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور است.
از میزان کل ظرفیت نصب شده تولید برق پراکنده کشور (۹۱۶ مگاوات)، حدود ۱۲۷ مگاوات آن مربوط به دولت دهم و بیش از ۵۹۰ مگاوات در دولت یازدهم تولید شده و بقیه نیز مربوط به دولت های گذشته است.
بر این اساس، در چهار سال اخیر نسبت به چهار سال قبل از آن تولید برق پراکنده کشور حدود ۴٫۵ برابر شده است. البته دولت یازدهم برنامه ریزی کرده که امسال حدود ۲۰۰ مگاوات نیروگاه تولید برق پراکنده به ظرفیت جدید نیروگاهی کشور اضافه کند.
گفتنی است، بیشترین میزان ظرفیت جدید نصب شده نیروگاه های تولید برق پراکنده در طول هشت سال گذشته که به نوعی تحرک وسیعی در این عرصه ایجاد شده است مربوط به سال ۹۴ است که در این سال حدود ۲۰۷ مگاوات ظرفیت جدید از این طریق به ظرفیت برق نصب شده نیروگاهی کشور افزوده شد.
کمترین میزان ظرفیت نصب شده نیز مربوط به سال ۱۳۸۸ است که در آن سال، ۵٫۶ مگاوات ظرفیت جدید به نیروگاه های تولید برق پراکنده اضافه شده ؛ این عدد نسبت به سال ۱۳۹۴ حدود ۳۶ برابر کمتر است.
تولید برق پراکنده به مواردی اطلاق می‌شود که برق در همان محل مصرف یا در نزدیکی محل مصرف تولید می‌شود؛ تولید پراکنده نیروگاه های مقیاس کوچکی هستند که ظرفیت حداکثری تولید آنها ۲۵ مگاوات است.

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 78 views بار دسته بندی : اقتصادی تاريخ : 3 جولای 2021 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.