بازتاب گهر جزییات تولید در دولت یازدهم بر پایه آمارهای وزارت صنعت - بازتاب گهر

جزییات تولید در دولت یازدهم بر پایه آمارهای وزارت صنعت

شمارش معکوس برای انتخاب هشتمین رییس جمهوری اسلامی ایران پس از انقلاب آغاز شده و سایت های اینترنتی، کانال های ارتباطی فضای مجازی و رسانه های دیداری، شنیداری و نوشتاری مملو از ابراز نظر، انتقاد، دفاعیه و مطالب مربوط به انتخابات دوازدهم ریاست جمهوری است.شبکه اطلاع رسانی وزارت صنعت، معدن و تجارت امروز (سه شنبه) نوشت: نگاهی به تبلیغات نامزدهای ریاست جمهوری این دوره نشان می دهد تمرکز همه آنان با تاثیرپذیری از شرایط کنونی کشور روی موضوع اقتصاد، تولید و اشتغال است.
نامزدهای ریاست جمهوری گاه در تبلیغات خود در زمینه تولید و شاخص های مرتبط با بخش های صنعت، معدن و تجارت از دایره انصاف خارج شده و به جای بیان برنامه های خود برای اقتصاد و تولید با تخریب و زیر سوال بردن خدمات و تلاش های دولت یازدهم، سعی دارند اصل موضوع را که برنامه کاربردی برای حل مشکلات کشور است، از اذهان عمومی پاک کنند.
چنانچه بخواهیم واقع بینانه به عملکرد دولت تدبیر و امید در زمینه صنعت، معدن و تجارت بنگریم باید پذیرفت این دولت در چهار سال گذشته در میدان جنگ نابرابر اقتصادی جنگید؛ نبردی که به واسطه تحریم های ظالمانه غرب و مشکلات زیاد ناشی از آن گاه حتی با دست خالی بود اما (دولت) نگذاشت چرخ صنعت این سرزمین از حرکت باز ایستد و نابود شود.
این گزارش می افزاید، پس از تنش های وارد شده به بخش تولید در اثر تحریم ها و ایجاد و تعمیق شرایط رکود تورمی در کشور، بخش تولید مقاومت خوبی در برابر این تلاطم ها داشت و به طور نسبی موفق شد از مرز از هم پاشیدگی و نابودی فاصله گیرد.
بررسی آمارهای منتشر شده از تولید کارخانه ها نشان می دهد روند به نسبت مطلوبی در بخش تولید از اواخر سال ۱۳۹۴ شکل گرفته است و تاکنون ادامه دارد.
با توجه به سیاست ها و برنامه های تدوین شده که برگرفته از سیاست های اقتصاد مقاومتی، برنامه ششم تو

معدن و تجارت

سعه و برنامه راهبردی وزارت صنعت، معدن و تجارت در افق ۱۴۰۴ است، به زودی با رفع کامل مشکلات این روند با سرعت بیشتری به سمت تحقق کامل اهداف می رود.

* رشد تولید با وجود مشکلات فراوان
شبکه اطلاع رسانی وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: نگاهی دقیق به آمار تولید کالاهای مهم در سال های ۹۵- ۱۳۹۰ نشان می دهد تحریم های دشمنان ایران اسلامی برخلاف آنچه ادعا شد، ضربات مهلکی بر پیکره تولید وارد کرده است و بسیاری از واحدهای صنعتی و تولیدی کشور از این پدیده بین المللی که در اثر برخی بی تدبیری ها و رفتارهای نامتعادل در دولت گذشته گربانگیر ایران شد، زیان دیدند.
دولت تدبیر و امید در واقع به دنبال صعود به قله های تولید است و همراهی مردم و همدلی فعالان بخش خصوصی بی شک در نقش موثری دارند.
بررسی آمارها نشان می دهد تا سال ۱۳۹۰ تولید در کشور شرایط چندان بدی نداشت اما در سال های ۹۲- ۱۳۹۱ مدیریت غلط از یک سو و تحریم های جهانی از سوی دیگر رکود غیرقابل وصفی را بر تولید کشور حاکم کرد.
با روی کار آمدن دولت یازدهم روند افزایش تولید بار دیگر در کشور آغاز شد و در برخی کالاها مانند خودرو در سال ۱۳۹۵ مقدار تولید به شرایط پیش از تحریم بسیار نزدیک شد.
هر چند در پنج سال گذشته تولید کشور فراز و فرودهای فراوانی داشت اما بدون شک با تلاش های انجام شده روند صعودی تولید با همه مشکلات همچنان ادامه دارد.
ایران در سال ۱۳۹۰ سالیانه ۱۴ میلیون و ۱۰۰هزار تن فولاد خام تولید کرد که این رقم در سال ۱۳۹۵ به بیش از ۱۸ میلیون تن رسید. تولیدات فولادی نیز همین روند افزایشی را داشت و از ۱۷ میلیون و ۱۰۰ هزار تن به ۱۷ میلیون و ۷۰۰ هزار تن در این سال ها رسید.
کاتد مس یکی از کالاهایی است که تحریم ها تاثیر بدی در تولید آن داشت و با تلاش دولت دوباره در حال افزایش است.
در حالی که تولید کاتد مس از ۲۳۵هزار تن در سال ۹۰ به دلیل فشارهای ناشی از تحریم به ۱۸۸٫۶ هزار تن در سال ۹۲ رسیده بود، دولت یازدهم تلاش کرد از کاهش بیشتر تولید جلوگیری کرده و روند صعودی به تولید بدهد و به همین دلیل تولید کاتد مس با حفظ روند افزایش خود در سال ۹۵ به ۱۹۰٫۱هزار تن رسید.

* تلاش برای پایان رکود در بخش مسکن
بخش مسکن از جمله بخش هایی است که در چهار سال گذشته بخش زیادی از برنامه های دولت را به سوی خود سوق داد.
رکود حاکم در این بخش تولید محصولات مرتبط را با مشکلات زیادی روبرو ساخت و سبب کاهش تولید آنها شد.
سیمان و چینی بهداشتی که پای ثابت ساختمان سازی بوده و هست با رکود بخش مسکن از سال ۹۰ با کاهش تولید روبرو شدند. کاشی و سرامیک وضعیت بهتری داشتند و تولید این اقلام در سال های ۹۴- ۱۳۹۳ افزایش یافت.
هرچند تولید کاشی و سرامیک در سال۹۵ با اندکی کاهش نسبت به سال ۹۴ روبرو شد، اما باز میزان تولید آن از سال ۹۰ بیشتر بود.
براساس آمارها، تولید سیمان در سال ۹۰ بیش از ۶۶ میلیون تن بود اما به دلیل رکود بخش مسکن و کاهش صادرات در سال ۹۵ به ۵۴ میلیون و ۱۰۰ هزار تن رسید.
تولید چینی بهداشتی نیز به همین دلیل از ۸۹ هزار و ۴۰۰ تن در سال ۹۰ به ۷۴ هزار و ۹۰۰ تن کاهش یافت اما با تلاش دولت در سال های ۹۴- ۱۳۹۳ با افزایش تولید به مرز ۹۱ هزارتن در سال رسید.
وضعیت تولید کاشی و سرامیک چندان وارد مرحله بحران نشد و در حالی که درمقطعی از تصدی دولت یازدهم تولید این محصول ساختمانی به ۴۱۰ میلیون متر مربع نیز رسید، با تلاش های دولت از ۲۹۰ میلیون متر مربع در سال ۹۰ به ۲۹۴ میلیون متر مربع درسال ۹۵ رسید و علاوه بر تثبیت، شاهد افزایش تولید آن بودیم.

* تولید خودرو
نگاه واقع بینانه به آمار نشان می دهد صنعت،معدن و تجارت کشور از تحریم ضربات تلخی خورد اما در دولت یازدهم، آرامش به صنعت و معدن کشور بازگشت و هرچند شرایط هنوز به خوبی سال های قبل از تحریم نشده است اما می تواند در سالهای آینده به مطلوب عمومی نزدیک تر شود.
در زمینه تولید آلومینیوم هر چند میزان تولید از ۳۱۸ هزار و ۸۰ تن درسال ۹۰ به ۲۹۹ هزار و ۴۰۰ تن در سال ۹۲ رسید اما این رقم امروز ۳۴۰ هزار و ۱۰۰ تن شده که علاوه بر افزایش از میزان تولید پیش از تحریم ها نیز گذر کرده است.
در زمینه تولید اتوبوس، مینی بوس و کامیون های کشنده نیز وضعیت به همین صورت است.
درسال۹۰ سالیانه ۶ هزار و ۱۰۰ دستگاه اتوبوس و مینی بوس در ایران تولید شد که با بی تدبیری هاو تحریم های ناشی از ماجراجویی برخی مقام های دولت این تولید در سال ۹۲ به ۵۰۰ دستگاه در سال رسید.
دولت یازدهم با دراختیار گرفتن امور، روند تولید این بخش را افزایش داد، به گونه ای که اکنون ۲ هزار و ۲۰۰ دستگاه اتوبوس و مینی بوس در کشور تولید می شود.
تولید کامیون کشنده نیز که از بیش از ۳۴ هزار و ۵۰۰ دستگاه در سال ۹۰، پس از تحریم ها به هفت هزار و ۱۰۰ دستگاه رسید. تولید این محصول در سال ۹۵ به مرز تولید ۱۵هزار دستگاه نزدیک شد.
تلاش برای افزایش تولید خودرو سواری بسیار چشمگیر بود و اکنون در حال رسیدن به وضعیت پیش از تحریم است.
سال ۹۲ میزان تولید ۶۲۴ هزار و ۸۰۰ دستگاه سواری ثبت شد که این رقم در مقایسه با تولید سال ۹۰ حدود ۶۰ درصد کاهش یافت.
دولت تدبیر و امید تلاش کرد با تولید خودرو های جدید و نیز قراردادهای مشارکتی با کشورهای معتبر تولید خودرو درجهان، شمار سواری تولیدی در کشور را در سال ۹۵ به یک میلیون و ۲۵۶ هزار دستگاه رساند و ۱۶۰ هزار دستگاه دیگر تا رسیدن به آمار تولید پیش از تحریم فاصله دارد.

* رشد تولید دارو
تولید دارو و قطع وابستگی های دارویی به خارج از کشور از دستاوردهایی است که می توان در کارنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت دولت یازدهم ثبت کرد.
این امر فقط مربوط به دارو نیست، بلکه چندین محصول دیگر نیز در فهرست محصولاتی قرار دارد که تولید آن در پنج سال گذشته رشد داشته است.
اکنون ۳۸ میلیارد عدد انواع دارو در کشور تولید می شود. این رقم در سال ۹۰ به میزان ۳۱ میلیارد و ۳۰۰ عدد بود و در دولت یازدهم حدود پنج میلیارد عدد به تولید داروی کشور افزوده شد.
همچنین در زمینه تولید پودر شوینده نیز آمارها حکایت از افزایش تولید دارد و اکنون تولید سالیانه این بخش ۶۸۵ هزار و ۶۰۰ تن است، در حالی که در سال ۹۰ حدود ۵۳۴ هزار تن پودر شوینده تولید شده بود.
بر اساس این گزارش، تولید لاستیک خودرو از ۲۰۸ هزار و ۱۰۰ تن در سال ۹۰ و پیش از تحریم ها به ۲۲۴ هزار تن در سال ۹۵ رسید.
تولید انواع کاغذ نیز پیش از تحریم ها ۵۱۹ هزار و ۵۰۰ تن بود که پارسال به ۵۸۱ هزار و ۳۰۰ تن رسید.
تولیدات پتروشیمی نیز امروز به رقم ۵۰ میلیون و ۷۰۰ هزار تن انواع محصولات رسیده است که در ابتدای فعالیت دولت یازدهم ۴۲ میلیون تن و در سال ۹۰ و پیش از تحریم ها ۴۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تن بود.
تولید برخی لوازم خانگی و تلویزیون نیز با کاهش همراه شد اما برخی دیگر از این لوازم مانند ماشین های لباسشویی شاهد افزایش تولید بودند.
تولید فرش ماشینی از ۷۳ میلیون مترمربع در سال ۹۰ به ۸۹ میلیون و ۷۰۰ مترمربع در سال ۹۵ رسید که نشان می دهد شرایط برای تولید محصولات مورد نیاز خانواده ها در کشور بیش از پیش فراهم شده و تولید کنندگان نیز با اشتیاق سرگرم تولید و عرضه کالا در بازارند.
براساس این گزارش، مشکلات تولید در شرایط کنونی کشور را نمی توان انکار کرد اما نباید برای اینکه برخی خواسته ها و اهداف سیاسی محقق شود چشم را به روی حقیقت ها بست.
حقیقت آنکه در دولت یازدهم بخش صنعت، معدن و تجارت در مسیر پیشرفت و توسعه هدایت شد و سرعت گرفت.

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 87 views بار دسته بندی : اقتصادی تاريخ : 4 جولای 2021 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.